feeling ‘the tic’

Reeds een poosje besprak ik met Geert Vandeplancke om eens een dag mee te gaan met hem op de boot om te vertikalen op rovers. Eindelijk is het er van gekomen! Eerst was het even aanpassen want Geert zijn hengels zijn een stukje korter en veel lichter dan mijn karperhengels. Echter snel kreeg ik de feeling weer te pakken en wist ik enkele aanbeten te versieren. Toch had ik ook heel wat lossers. Een shad is toch nog wat anders dan de karpersystemen waarbij de karper zichzelf haakt!

geert_snoekbaarz_

Na enige gemiste aanbeten lukte het zetten van de haak beter. Dit resulteerde in een nieuw PB baars waarna de dag voor mij niet meer stuk kon!

jens_baars2_

Heerlijk is het om eens plaats te nemen in de zetel van Geert zijn boot en mezelf te verdiepen in de kunst van het vertikalen. Ik stelde al vlug vast dat praten en vertikalen niet samen gaat! Vertikalen lukt pas goed als je jezelf 100% concentreerd op de beweging van je hengeltip, lijn en shad. Het is geen evidentie om niet te praten met een roofvisser met een verleden als karpervisser, die ook nog eens grafisch vormgever is.

Jens_fishing_

geert_almoststill_

Het was voor mij al lastig genoeg om de shad geconcentreerd te vissen. Naast mij deed Geert hetzelfde, maar was hij ondertussen ook bezig met de boot te besturen. Iets waar je volgens mij toch de feeling voor moet hebben! Super bedankt Geert daarvoor! Het was echt eens leuk om de rovers achter de schubben te zitten en al zeker met jouw handige tips en tricks! Ik kijk er al naar uit om nog eens mee te gaan 🙂

Geert_LSD_

Mensen die Geert nog niet kennen kunnen zijn leven als visser volgen op zijn weblog die hij reeds sinds 2005 voorziet van nieuwe posts!

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. lembrechtsjonas schreef:

    Amai, zotte foto, die laatste, met die beweging!

    1. De bootsjongen schreef:

      met deze ben ik inderdaad heel blij! nog niet perfect maar wel al een heel eind op de goede weg 🙂 was maar ff een probeersel op de terugweg..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s