Hoe werkt dat ook alweer?

Het was alweer ff geleden dat ik nog eens op de blog gekeken had. Ik merk zelfs dat er nog ergens een rekening moet openstaan want de domeinnaam is voorlopig nog niet gelinkt aan de blog. Maar na een paar clicks voelt het alweer vertrouwelijk aan en dus maar weer eens tijd voor een post.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom die maf nu plots begint aan een blogpost. Wel simpel, ik ben heel het social media-circus ‘zo muug as kou pap’. Het lijkt wel alsof facebook het nieuwe internet is. Hoeveel mensen beseffen tegenwoordig niet meer dat er zoiets als google is en stellen hun vraag direct op 1 of andere facebookgroep zonder nog moeite te doen om zelf wat research te doen?

Naamloos

En heel dat vriendschapsgedoe gaat volgens mij als volgt: je krijgt een vriendschapsverzoek van een karpervisser en denkt dat je wel een band hebt omdat je ook karpervisser bent. En zo volgen de vriendschapsverzoeken elkaar op tot je uiteindelijk beseft dat je een hele hoop gasten hebt toegevoegd die je totaal niet kent! Op zich nog niet zo storend, tot je begint te beseffen dat heel wat van die vissers een dubbele agenda hebben. Gezien worden, hashtags en tot slot de beelden op zoveel mogelijk pagina’s ‘gereshared krijgen. Soms zie je zo hetzelfde beeld 5 keer verschijnen en word je het toch gewoon beu om telkens op dezelfde gast zijn kop te moeten zien? 1 keer is wel goed toch? Ok, een 2de keer in de vorm van een herinnering van een tijdje terug stoort ook niemand…

Maar erger is, ik geloof dat facebook de mensen hun creativiteit gewoon helemaal wegneemt.. We posten allemaal via hetzelfde sjabloon op dezelfde tijdlijn met dezelfde hashtags eventueel van dezelfde reshare pagina’s. Eénheidskoek die velen maar al te graag als pap willen ingelepeld krijgen. Of misschien heeft iedereen reeds iedereen ontvolgd in de hoop dat anderzijds hun pap wel nog op de andere hun tijdlijn doorkomt om likes voor zichzelf te genereren. Uiteindelijk zit je tijdens een sessie op je smartphone naar de eindeloze herhaling te kijken van gasten die je niet kent, terwijl je vismaat naast je op zijn bedchair hetzelfde aan het bekijken is? Haha, als je het punt nu nog niet snapt, laat maar zitten dan 😉 Of wacht, ik was nog ff vergeten dat je elk recht verliest van de beelden die je op facebook gepost hebt en er zijn ook van die gasten die aandacht willen met beelden gemaakt door anderen…

Maar goed, ik post straks ff een link naar deze post op facebook, anders heeft niemand het gezien aangezien facebook het nieuwe internet is, remember?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s